WERKWIJZE

Hoe gaat de podotherapeut te werk?

Het beroep podotherapeut
Alle afspraken worden telefonisch ingepland zodat de wachtkamertijd tot het minimum kan worden beperkt. Zo kan de podotherapeut tevens voldoende tijd inplannen om uitvoerig op de klachten van de patiënt in te kunnen gaan. Dit met het gevolg dat de podotherapeuten hun werkzaamheden zo efficiënt mogelijk kunnen verrichten.
Anamnese
Aan de hand van een uitvoerig intakegesprek gevolgd door een uitgebreid onderzoek worden alle relevante oorzaken boven water gekregen, die mee zouden kunnen spelen in de klachtontwikkeling. Veelal kan er zelfs meer gedaan worden dan voor alleen de primaire klacht(en) waarvoor men komt.Na het intake gesprek volgt een uitgebreid onderzoek. Dit onderzoek vindt plaats in zowel zit en stand, waarna het looppatroon geanalyseerd wordt. Het onderzoek zal de mogelijke onderlinge relatie van factoren welke betrekking hebben op de klacht(en) duidelijk maken. Na aanleiding van deze informatie kan dan vervolgens de oorzaak van de (voet)klacht(en) worden afgeleid. Dus de totale puzzel bekijken i.p.v. in hokjes te denken.
Onderzoek

Na het intake gesprek volgt een uitgebreid onderzoek. Dit onderzoek vindt plaats in zowel zit en stand, waarna het looppatroon geanalyseerd wordt. Het onderzoek zal de mogelijke onderlinge relatie van factoren welke betrekking hebben op de klacht(en) duidelijk maken. Na aanleiding van deze informatie kan dan vervolgens de oorzaak van de (voet)klacht(en) worden afgeleid.

Aan de hand van de nu verkregen informatie kan de podotherapeut beslissen in welke vorm therapie vereist is. De therapie zal meestal in de vorm van een orthese zijn dan wel in de vorm van een paar podotherapeutische zolen, waarvan de maakwijze hieronder verder wordt toegelicht.

Aanmeten podotherapeutische zolen middels 3D CAD-CAM systeem

Door middel van de 3 dimensionale CAD-CAM scanapparatuur wordt in het geval van het aanmeten van podotherapeutische zolen de mogelijkheid gegeven tot het vervaardigen van zeer nauwkeurige correctieve zolen. Hierbij worden niet alleen de breedte, lengte en drukverdeling van de voeten in kaart gebracht, maar tevens de individuele voethoogte. Een scan kan ook gemaakt worden door middel van een schuimdoos.

Podotherapie | #image_title #separator_sa #site_title
Podotherapie | #image_title #separator_sa #site_title
Podotherapie | #image_title #separator_sa #site_title

Doordat de voetzool in 3-D is gescand worden de precieze hoogten van de voetzool in kaart gebracht. Vervolgens worden de correcties toegepast op een virtuele zool waarbij rekening wordt gehouden met de exacte voetvorm.

Door de bij de orthopedische steunzolen gebruikte hoogtes en de vorm van de voet te relateren aan de podotherapeutische correctieve elementen kan er door deze synergetische werkwijze zelfs voor de meest lastige voetvorm een ideale drukverdeling c.q. correctie gecreëerd worden.
Eigen werkplaats
Podotherapie | 1013d vcnpodotherapiewerkplaatseindhoven 2 | 3D VCN

Alle aangemeten podotherapeutische zolen worden in eigen productie door de podotherapeuten zelf vervaardigd.

Podotherapie | 5podotherapieamstelveenzoetermeerossberghemeindhovenvalkenswaardhorst3d vcnwerkplaats2jpeg | 3D VCN

Uiteindelijk worden alle gegevens naar een freesmachine gestuurd die een uiterst nauwkeurige podotherapeutische zool als eindproduct oplevert.Door het gebruik van het scansysteem wordt de functionaliteit en het lage tolerantieniveau van de zolen gewaarborgd.

Podotherapie | 4podotherapieamstelveenzoetermeerossberghemeindhovenvalkenswaardhorst3d vcnwerkplaats1jpeg | 3D VCN

De computer berekent exact, dus 100% nauwkeurig, het voetbed van de patiënt en freest na het virtueel aanbrengen van elementen de correctieve, compensatieve en/of drukverdelende zolen uit. Er zal dus geen sprake zijn van standaard correctieve elementen, welke in de zolen vervaardigd worden, aangezien er geen voet gelijk is. De werkwijze is behalve nauwkeurig ook patiëntvriendelijk. De patiënt krijgt mondeling en visueel uitgelegd wat de oorzaak van de klacht is en op welke wijze de oorzaak aangepakt zal worden.

Afhalen zolen
Na gemiddeld twee weken zijn de podotherapeutische zolen gereed om af te halen. De zolen worden op maat gemaakt voor het (sport-)schoeisel waarin ze moeten worden gedragen

Nazorg

Indien er podotherapeutische zolen zijn aangemeten vindt er altijd nazorg plaats om te kunnen bepalen of er nog een aanpassing benodigd is. Het hierbij benodigde materiaal wordt hierbij niet apart in rekening gebracht. We gaan door tot u tevreden bent!
Podotherapie | 3dVCN | 3D VCN
Podotherapie | #image_title #separator_sa #site_title
Podotherapie | #image_title #separator_sa #site_title

Wij zorgen voor uw voeten. U zet de volgende stap.

Laat uw naam en telefoonnummer achter, zodat we u zo snel mogelijk kunnen terugbellen voor een afspraak.